Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ.


1. Ο αρχηγός έχει πάντα δίκιο,μα πάντα λέμε!!!

2. Χειροκροτείς πάντα τον αρχηγό,ακόμα κι αν λέει ανοησίες.Ειδικά τότε!!!

3. Δεν έχεις προσωπική άποψη,μόνο ο αρχηγός έχει.Αλλωστε ποιός νοιάζεται;;;

4. Απαγορεύεται να δίνεις συνεντεύξεις χωρίς την έγκριση του αρχηγού.Εκτός αν συμφωνήσεις απόλυτα με τον αρχηγό!!!

5. Πρέπει οπωσδήποτε να διατηρείς καλές σχέσεις με την γυναίκα και την μαμά του αρχηγού.Μην σου πώ και με τα αδέλφια του,τον μπατζανάκη του και τον κουνιάδο του!!!

6. Πρέπει να μάθεις να γλύφεις καλά τον αρχηγό.Π.χ "Τι ωραία που τα λέτε...φανταστικέ αρχηγέ μας"!!!

7. Πρέπει να μάθεις να σκύβεις όσο περισότερο μπορείς μπροστά στον αρχηγό.Αν σε πονέσει η μέση,μείνε έτσι για πάντα!!!Θα του αρέσει σίγουρα.

8. Απαγορεύεται να είσαι πιο έξυπνος από τον αρχηγό.Το αντίθετο,όσο πιό χαζός είσαι,τόσο περισότερο θα σε συμπαθεί.Ισως κιόλας να σε διορίσει και στο Πολιτικό Συμβούλιο!!!

9. Πρέπει πάντα να συμφωνείς με τον αρχηγό,όσο παράλογα κι αν ακούγονται αυτά που λέει.Αν ποτέ διαφωνήσεις μην τολμήσεις να το εκφράσεις μεγαλόφωνα.Κράτα και κάτι μέσα σου ρε αδελφέ!!!

10. Στην απίθανη περίπτωση που έχεις δίκιο,καλύτερα ξέχασε το.Ξαναγύρνα στην πρώτη εντολή και απομνημόνευσε καλά τον δεκάλογο αν θές να επιβιώσεις σε ένα....δημοκρατικό κόμμα.


Αφιερωμένο εξαιρετικά στα πολιτικά μας κόμματα,τα οποία έχουν μιά ιδιόμορφη άποψη για την εσωκομματική δημοκρατία.

Την υπερασπίζονται φανατικά εφ' όσον αφορά τα άλλα κόμματα.Οταν αφορά τα ίδια,απλά παιρνουν κεφάλια...δημοκρατικότατα.

Τώρα αν κι εσείς αναρωτιέστε σε τι διαφέρει η δημοκρατία αυτού του είδους από την μοναρχία ή την δικτατορία,καλώς ήλθατε στο club των απορημένων πολιτών.

2 σχόλια:

Πέτρος Τατούλης είπε...

Φίλε Απλέ Πολίτη,


προφανώς οι σκέψεις σας με βρίσκουν σύμφωνο, πλην όμως αντιμετωπίζουν μηδενιστικά το ζήτημα, ισοπεδώνουν τα πάντα και δεν αφήνουν την ελπίδα ότι μέσα από το σύστημα ή και εκτός μπορεί να έλθει η ανατροπή. Θα μου άρεσε ωστόσο να διαβάσω και τον δεκάλογο του Καλού Πολίτη.

AngelBreath είπε...

Αγαπητέ κ Τατούλη,

Είμαι απο τους ρομαντικούς πολίτες που πιστεύουν ότι όλοι δεν είναι ίδιοι. Θεωρώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν στην πολιτική με σκοπό να προσφέρουν. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικοί καθαροί, που ακούν για τα σκάνδαλα και πραγματικά πέφτουν από τα σύννεφα γιατί ποτέ δεν πέρασε απο το μυαλό τους να βάλουν το χέρι στο μελί. Σας αναγνωρίζω την ηθική ακεραιότητα και την πολιτική εντιμότητα.
Έγινα όμως έξω φρενών με την απόφαση σας να ψηφίσετε τελικά το χωροταξικό. Η ομιλία σας στην βουλή ήταν εξαιρετική, δηλώσατε το πρόβλημα δημοκρατίας που υπάρχει αλλά τελικά υποκύψατε. Δεν θέλω να πιστέψω ότι στο κόμμα σας αλλά και στα άλλα κόμματα δεν υπάρχουν πολιτικοί που ασπάζονται τις απόψεις σας. Τι είναι αυτό που φοβάστε ολοι; Γιατί επιτελούς δεν σηκώνεται το ανάστημα σας σε πρακτικές που υποβαθμίζουν το πολιτικό σύστημα και κάνουν εμάς τους πολίτες να σας απαξιώνουμε και να σας βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι; Μα με το να ακολουθείτε την κομματική γραμμή μπαίνετε μόνοι σας στο ίδιο καζάνι.
Ανατρέξτε στους τριακοσίους της βουλής και πείτε μου αν βρίσκετε ένα είδωλο. Αυτό που λέμε θέλω να γίνω σαν αυτόν .Δεν θα βρείτε κανέναν. Αν δεν ήσασταν ο Πέτρος Τατούλης ποιος πολιτικός θα θέλατε να είστε; Θα δείτε και μόνος σας ότι ΔΕΝ θα θέλατε να είστε κανένας από τους άλλους. Το ίδιο συμβαίνει και με μας τους πολίτες. Μόλις πάμε να ταυτιστούμε με κάποιον πολιτικό, κάνει μια κίνηση άστοχη (κατά την γνώμη μου) και μας απογοητεύει. Θα ήθελα δημόσια να ζητήσω συγνώμη για το προηγούμενο σχόλιο μου στο blog σας το οποίο ήταν σκληρότερο και χαμηλότερου επιπέδου από ότι συνηθίζω.
Η γενική ιδέα όμως παραμένει η ιδία. Η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή πολιτικού σκηνικού, χρειάζεται πολιτικούς αγωνιστές ,επαναστάτες. Το πρόβλημα μας δεν είναι ο δικομματισμός αλλά ο αρχηγισμός και η κομματική γραμμή. Την χώρα κυβερνάει μονίμως ΕΝΑΣ με μια αυλή τεσσάρων πέντε φίλων και όλοι οι υπόλοιποι απλά λεν "yes sir". Αυτό κάποτε πρέπει να πάψει και πιστέψαμε ότι ίσως κάνατε το ξεκίνημα.
Ελπίζω στην συνέχεια να μας αποδείξετε ότι υπήρχε μια στρατηγική και όχι απλά πολιτική σκοπιμότητα.

Υ.Γ Για τον δεκάλογο του καλού πολίτη επιφυλλάσομαι λίαν συντόμως και να είστε σίγουρος πως θα είναι πολύ πιο σκληρός από τον δεκάλογο του καλού πολιτικο