Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Περί κριτικής ιδεών.


Διαβάζω τα σχόλια από διάφορους αναγνώστες του blog του κ Τατούλη και μένω έκπληκτος με την φοβερή κρίση αρκετών αναγνωστών. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι "λαγός" του Μητσοτάκη, άλλοι ότι τα λέει αυτά επειδή δεν του έδωσαν υπουργείο και άλλα διάφορα. Μου γεννιέται ένα ερώτημα: Κριτική κάνουμε στα λεγόμενα ενός πολιτικού η στο ποιος είναι ο πολιτικός που τα λέει και γιατί τα λέει; Δηλαδή αν κάποιος μας πει ότι η γη είναι στρογγυλή εμείς θα δούμε αν τα παπούτσια του είναι καθαρά και το παντελόνι του σιδερωμένο για να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε;
Ασχέτως με τους λογούς, ο κ Τατούλης από το blog του εκφράζει ορισμένες πολιτικές απόψεις τις οποίες καλό θα ήταν να υιοθετήσουν κι άλλοι πολιτικοί ανεξαρτήτως χρώματος.
Όταν ένας πολιτικός αποφασίζει να εκφραστεί μέσα από το blog του ελεύθερα, αλλά και να παρακινεί τους υπόλοιπους ,blogger και μη, για διάλογο, ας φροντίσουμε εμείς αυτός ο διάλογος να είναι "εποικοδομητικός". Ας αφήσουμε τις κομματικές μας προτιμήσεις και ας επικεντρωθούμε στις ιδέες και τις προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: