Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Κράτος ή μπουρδέλο;


Κάθε έννοια δημοκρατίας σ αυτόν τον τόπο έχει πραγματικά καταστρατηγηθεί. Η χώρα κυβερνάται (θεωρητικά πάντα) από μια κυβέρνηση του 40%. Με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο αυτό της δίνει 152 βουλευτές .Αυτοί οι 152 βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να ψηφίζουν ΠΑΝΤΑ ότι προτείνει η κυβέρνηση είτε το θέλουν είτε όχι. Σε όλα τα σοβαρά θέματα, γίνεται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ψηφοφορία και τίθεται θέμα ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ πειθαρχίας.
Από τους 300 βουλευτές της βουλής οι 299 (αφήνω έξω αυτόν που θα μου κάνει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση, ναι εσένα εννοούσα πως δεν τα παίρνεις) τα παίρνουν από μικρές και μεγάλες εταιρείες.
Εκατόν σαράντα χιλιάδες ευρώ προμήθεια εξοπλισμού, χωρίς προκαταβολές ,συμφωνητικά, μόνο στο «μιλητό» και μια κυβέρνηση να θεωρεί ικανοποιητικές τις εξηγήσεις. Ένα εκατομμύριο μάρκα από την Siemens στο ΠΑΣΟΚ, και όλοι κάνουν την πάπια, ανήξεροι.
Χρηματιστές στο σκάνδαλο των ομολόγων, στο σκάνδαλο της Siemens, στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, εκατομμύρια από δω και από κει, Ζαχόπουλοι , κομμιστές ,35χρονες που πηδιούνται για μια θέση στο δημόσιο και μια δικαιοσύνη που ασχολείστε με τους blogers που μιλούν.
Αστυνομικοί από την μια δέρνουν τον κόσμο και από την άλλη σαν πρόβατα σε σφαγή σκοτώνονται από χασισέμπορους , βουλευτές καλύπτουν απατεώνες και εμπόρους ναρκωτικών ,κανάλια και εφημερίδες διαπλεκόμενοι , blogs που εκβιάζουν , καρτέλ που έχουν στήσει πάρτυ στις πλάτες του απλού κοσμάκη ,κουμπάροι και νταβατζήδες , όλοι μαζί σεμνά και ταπεινά.
Ξεπούλημα του κράτους, ΟΤΕ , λιμάνια, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ , Ολυμπιακή, επιχειρηματίες να κάνουν αγωγές σε προέδρους κομμάτων, άθλιοι νόμοι περί ευθύνης υπουργών, τεμπέληδες στο δημόσιο ,καρεκλοκένταυροι , αναξιοκρατία, βύσματα.
Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο μπουρδέλο . Και αφού δεν μπορείς να αντισταθείς....κάτσε και απόλαυσε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια: