Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Επιθεση κατα Πρετεντέρη και ΤV-STAR "δημοσιογραφων".

Βλέπω σε πολλά blog μια επίθεση εναντίων του κ Πρετεντέρη και άλλων κατά όνομα δημοσιογράφων και απορώ.
Ο όρος "δημοσιογράφος" αφορά αυτούς που ΓΡΑΦΟΥΝ για τα δημόσια. Δεν αφορά αυτούς που παρουσιάζουν, σχολιάζουν και εκφέρουν την άποψη τους τηλεοπτικά. Άρα με την σωστή έννοια του όρου κατά την διάρκεια του δελτίου ειδήσεων ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς δεν υπηρετεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα.
Τώρα για την γραμμή που ακολουθεί το συγκεκριμένο κανάλι (και όλα τα άλλα) κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να το καταλάβει. Να θυμίσω πότε άλλαξε η στάση όλων των καναλιών για το σκάνδαλο των ομολόγων και το έκαναν "γαργάρα" μέσα σε δυο μέρες; Εντελώς συμπωματικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον βασικό μέτοχο (το ευνοϊκό νομοσχέδιο για πλήρη ασυδοσία των καναλιών. ) Αν θέλει κανείς ας με διαψεύσει. Δείτε το δελτίο ειδήσεων ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ την κατάθεση του νομοσχεδίου και τις απόψεις του "έγκριτου" δημοσιογράφου. Αλλά μην προσωποποιείτε τα κακώς κείμενα στο πρόσωπο του κ Πρετεντέρη
Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα έχει πεθάνει. Ξεχάστε το . Οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι είναι απλά όργανα διαμόρφωσης απόψεων που υπηρετούν τα συμφέροντα των κομμάτων ανάλογα με τα συμφέροντα τους.
Σπιλώνουν υπολήψεις, κατηγορούν άδικα ανθρώπους, χωρίς ποτέ να τιμωρείτε κανείς τους ,κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα εκτός από το συνάφι τους , και δημιουργούν τα θέματα κατά το δοκούν. Τι να το κάνω που ξέρω πως κάποιοι δημοσιογράφοι είναι κρατικοδίαιτοι και πληρώνονται από το κράτος για να γραφούν, αν κανείς δεν μου λέει τα ονόματα τους.
Πάλι όμως αυτοί που φταίμε είμαστε εμείς. Εμείς δίνουμε τηλεθέαση στα δελτία τους, εμείς συμμετέχουμε στις ειδήσεις τους, εμείς ψηφίζουμε ότι μας καθοδηγούν να ψηφίσουμε, εμείς δημιουργούμε άποψη με βάση τα λεγόμενα τους.
Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι όλοι είμαστε εν γένει δημοσιογράφοι. Ζούμε σε μια κοινωνία , βλέπουμε τα στραβά και τα σωστά κάθε μέρα. ΕΜΕΙΣ πρέπει να ενημερώνουμε τους εαυτούς μας.
Η μόδα των blog πρέπει να αποκτήσει ουσία. Όχι να είναι μια μόδα. Γράψτε όλοι το παραμικρό που βλέπετε γύρω σας, έντιμα και αντικειμενικά. Για τις δημόσιες υπηρεσίες που δεν λειτουργούν, για τα νοσοκομεία, για τους καθηγητές που δεν κάνουν την δουλειά τους σωστά, για τους αστυνομικούς. Και όχι μόνο αυτό αλλά πλέον αναφέρεται και τα ονόματα. Ότι αφορά την καθημερινότητα μας στο φως, επώνυμα.
Ας πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: