Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Νέο blog από τον βουλευτή Π. Τατούλη


Χαιρετούμε με ιδιαίτερη χαρά την παρουσία του βουλευτή κ Τατούλη στην blogοσφαιρα. Ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και ιδεών είναι ενθαρρυντικό οι βουλευτές που ίσως αύριο να πρέπει να ψηφίσουν νομοσχέδιο για τα blog να έχουν το δικό τους , και να γνωρίζουν την δύναμη αλλά και την χρήση των νέων τεχνολογιών. Είναι καιρός οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο. Ευχή και παράκληση κ Τατούλη να διαχειρίζεστε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το blog σας και όχι οι συνεργάτες σας. Παραθέτω και ένα απόσμασμα απο το blog του το οποίο ξεχώρισα. Καλή συνέχεια κ Τατούλη.


"Το σύνθημα της ΑΛΛΑΓΗΣ είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Πρέπει όμως για πρώτη ίσως φορά τις τελευταίες δεκαετίες να ανοίξουμε έναν διάλογο, χωρίς μύθους, χωρίς στεγανά, χωρίς ταμπέλες, χωρίς στρεβλώσεις. Κανείς δεν χρειάζεται να καταθέσει πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης.. Σε αυτόν τον ιδεολογικό διάλογο δεν πρέπει να χαιδέψει κανείς μας αυτιά. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει ότι θα πάψουμε όλοι, συμπεριλαμβανομένης της κεντροδεξιάς, να θεωρούμε τα ιδεολογικά ζητήματα ήσσονος σημασίας και να αντιλαμβανόμαστε την πολιτική ως διευθέτηση εκκρεμοτήτων. Διότι τότε θα βρίσκουμε μπροστά μας τα ιδεολογικά ζητήματα, θα πολλαπλασιάζονται οι εκκρεμότητες και ασφαλώς η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται φοβικά στην πλάνη που ο λαικισμός όλων των χρωμάτων έχει δημιουργήσει.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Ας κοιτάξουμε με θάρρος την πραγματικότητα: Ποιος ωφέλησε τον τόπο; Ποιες λογικές και τακτικές μας πισωγύρισαν δεκαετίες; Τι είναι εφαρμόσιμο και τι ανεδαφικό; Τι είναι ρεαλιστικό και τι άκρατος λαικισμός; Τι είναι αριστερό και τι φιλελεύθερο; Ποιος τελικά είναι ο συντηρητικός και ποιος εκπροσωπεί το προοδευτικό;
Είμαι βέβαιος ότι από τις απαντήσεις θα εκπλαγούμε. Αν και κατά βάθος γνωρίζουμε όλοι ότι ο ισχυρότερος συντηρητισμός σήμερα φορά προοδευτική λεοντή. Άλλωστε, όπως έγραφε και ο Ρόμπερτ Αντον Γουίλσον «Χρειάζονται μόνο 20 χρόνια για έναν ριζοσπάστη να καταλήξει συντηρητικός χωρίς να αλλάξει ούτε μια ιδέα». Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να διακρίνουμε πολλούς τέτοιους…"

Περισσότερα :http://tatoulis.blogspot.com/2008/05/blog-post_19.html
http://www.tatoulis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: