Σάββατο 24 Μαΐου 2008

«Αντί για ντιριντάχτα, χρήματα για την πρόληψη των πυρκαγιών»


Ανοικτή επιστολή προς Νομάρχες και Δημάρχους
..
Aπό την Φωτεινή Πιπιλή
Βουλευτή Α’ Αθηνών
της Νέας Δημοκρατίας
. .
Επειδή έχω βαρεθεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια από τους Δημάρχους και τους Νομάρχες, πότε ότι δεν έχουν λεφτά πότε ότι δεν έχουν αρμοδιότητες…και επειδή αυτό το σύστημα «για όλα φταίει το κράτος και ο Υπουργός» τους εξυπηρετεί ώστε να μην κάνουν σχεδόν τίποτα, τους έστειλα μια δημόσια επιστολή… Θα την διαβάσετε παρακάτω.
Πιστέψτε με, κάθε χρόνο οι Νομαρχίες και οι Δήμοι ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ συνολικά για συναυλίες, πανηγύρια, φεστιβάλ κλπ. Την ίδια στιγμή, που όπως συνέβη με τις φωτιές πέρυσι, χτυπιόντουσαν στα κανάλια για τα χωριά που κάηκαν…που δεν είχανε ούτε μια γεννήτρια και πέντε τσεκούρια…ή μια μπουλντόζα να καθαρίσει. Λες και φταίει ο Υπουργός που δεν κάνουν τίποτε για την πρόληψη των πυρκαγιών. Αλλά από Ελευθερία Αρβανιτάκη και Αντώνη Ρέμο είναι όλοι πρώτοι.
Διαβάστε την επιστολή και βοηθήστε όλοι, γιατί την ευθύνη στις πόλεις και τα χωριά την έχουν πρωτίστως αυτοί.
-----------------------------

«Αντί για ντιριντάχτα, χρήματα για την πρόληψη των πυρκαγιών»

Είναι γνωστό σε όλους ότι τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες Νομαρχίες και Δήμοι της χώρας, μικροί και μεγάλοι, διοργανώνουν πολιτιστικές και άλλες μαζικές εκδηλώσεις. Κάθε πόλη και χωριό με κάθε ευκαιρία «στήνει» φεστιβάλ τραγουδιού, συνεστιάσεις, πανηγύρια κ.α. Το κόστος αυτών των εκδηλώσεων, αν μάλιστα υπολογιστεί συλλογικά, είναι εξαιρετικά υψηλό-εκατομύρια ευρώ.
Αφορμή για τη δημόσια επιστολή μου δεν είναι η αξιολόγηση της προσφοράς στους πολίτες. Με οδηγεί σε αυτή μου την ενέργεια η συνεχής επίκληση νομαρχιακών και δημοτικών αρχόντων για την έλλειψη πόρων ώστε να μην αντιμετωπίζονται άμεσης προτεραιότητας θέματα π.χ. διάνοιξη φρεατίων, έλεγχος του πόσιμου νερού, πρόληψη πυρκαγιών, καθαρισμός ξερόχορτων, κατασκευή δεξαμενών. Συμβαίνει μάλιστα πολλές φορές να επιλέγονται ως χώροι των εκδηλώσεων τα προαύλια ναΐσκων και μοναστηριών μέσα στα δάση. Ορισμένοι νομοί με πρωταγωνιστή το νομό Ηλείας θρήνησαν-από κοινού με όλους τους Έλληνες-τις ανθρώπινες ζωές από τις πυρκαγιές του Αυγούστου, ενώ χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες ζώα. Οι συνθήκες και για φέτος το καλοκαίρι δεν επιτρέπουν σε κανένα να εφησυχάσει, κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, φορείς, σώματα ασφαλείας, δασικές υπηρεσίες, πολίτες.
Στη μνήμη των νεκρών και σε ανάμνηση του καμένου δασικού πλούτου κάνω έκκληση να μην σπαταληθεί ούτε ένα ευρώ για φεστιβάλ και πανηγύρια, ειδικότερα στις επικίνδυνες περιοχές. Όλα τα αντίστοιχα κονδύλια να διατεθούν αμέσως για τον κατάλληλο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των εθελοντικών ομάδων. Να αγοραστούν γεννήτριες για τα κοινοτικά καταστήματα, μικρά υδροφόρα οχήματα, τσεκούρια, κασμάδες, αντιασφυξιογόνες μάσκες κ.α.. Αντί για «ντιριντάχτα» ας δοθούν χρήματα για την ενημέρωση με βασικές οδηγίες όχι μόνο για την πρόληψη αλλά και την άμεση καταστολή των πρώτων εστιών φωτιάς.
Αυτές είναι οι σκέψεις μου και τις καταθέτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: