Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Η ανοησία του Πανεπιστημιακού Ασύλου .


Τι είναι πάλι αυτό το Πανεπιστημιακό Άσυλο όπως ορίζεται με τον παρακάτω νόμο 1268 της 16/7/82; “ Για την κατοχύρωση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, της ελεύθερης επιστημονικής αναζήτησης και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, αναγνωρίζεται του Πανεπιστημιακό Aσυλο.”
Δηλαδή τι εννοεί ο Νομοθέτης παραπάνω; ότι κάποιος κοινός Έλληνας πολίτης μπορεί να διωχθεί για τις ιδέες του στον εξωπανεπιστημιακό χώρο την ίδια στιγμή που οι ενδοπανεπιστημιακοί φορείς των ίδιων ιδεών απολαμβάνουν άσυλο; Δεν αρκεί η ασφάλεια που παρέχει το Σύνταγμα; Δύο πολίτες δηλαδή φορείς της ίδιας ιδέας ο βρίσκονται ο ένας έξω και ο άλλος μέσα σε ένα πανεπιστημιακό χώρο. Ο πρώτος διώκεται για την ιδέα του ο δεύτερος απολαμβάνει άσυλο. Αυτό είναι παράβαση του συντάγματος για την ισονομία των πολιτών.
Πρέπει να πάψει πια αυτή η ανοησία που έχει καταστήσει τα ΑΕΙ σε κέντρα επιχειρήσεων κακόβουλων και αντικοινωνικών στοιχείων. Η δημοκρατία μας είναι ικανή να προστατεύσει την ελεύθερη έκφραση των πολιτών ακαδημαϊκών και μη.


http://dimosiou.blogspot.com/

3 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δεν ειναι ανοησια το Πανεπιστημιακο Ασυλο...Μην πεφτεις στην παγιδα που σου προσφερουν τα ΜΜΕ...
Για να υπαρχει τοσα χρονια...και να εχει δημιουργηθει....κατι σημαινει...

Ανώνυμος είπε...

Ναι σημαινει οτι φοβομαστε την χουντα. Αλλα το ασυλο και αλλο η ασυδοσια. Το να πεταω μολοτωφ και μετα να μπαινω στο πανεπιστημιο για να μην με πιασουν ΔΕΝ ειναι δημοκρατικο δικαιωμα. Ας κανουμε εκκλησιαστικο ασυλο, να πηγαινουν στις εκκλησιες αυτοι που πετουν τις μολοτωφ, οι εκκλησια εχει λεφτα να πληρωνει τις ζημιες, η παιδεια ΔΕΝ εχει.

Διονύσης είπε...

Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι όντως ανοησία. Υπό την έννοια ότι η δυνατότητα να εισέρχονται αστυνομικοί στο πανεπιστήμιο για να το προφυλάξουν από κακοποιά στοιχεία δεν συνιστά σε καμία περίπτωση παραβίαση της ελευθερίας των ιδεών.

Σιγά τώρα μην μπαίνουν πράκτορες και αστυνομικοί στις σχολές για να παρακολουθούν τα ΕΑΑΚ και την ΠΚΣ.