Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

E-mail και άλλα...κινέζικα.

 Ε ρε αυτό το internet , τα blogs και τα e-mail. Ταλαιπωρούν τους δημοσιογράφους ,πολιτικούς ,δικαστές , γυμναστές , "εισαγωγείς" και όλο τον κοσμο που δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο. Προσπαθεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να βρει από που ήρθε το mail για την "ντόπα" προσπαθεί να βρει τα email στο press-gr και αναπτύσσουν μια ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από το internet και την τεχνολογία, αγνοώντας "επιδεικτικά" απλά γεγονότα. Το αν το e-mail ήρθε απο την Κίνα η απο την Ουγκάντα, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Αν θέλετε να σας στείλουμε ένα mail απο το γραφείο του πρωθυπουργού της Γαλλίας, προκαλέστε μας.
Υπάρχουν όμως μερικά άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αλλά κανείς από ότι φαίνεται δεν τα ψάχνει.
Πρώτο και βασικότερο τα προϊόντα αυτά πληρώθηκαν με πιστωτική κάρτα (ο πιο συνηθισμένος τρόπος ηλεκτρονικών συναλλαγών). Υπάρχει ο αριθμός παραγγελίας με τον οποίο πολύ εύκολα εντοπίζεται η παραγγελία και το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ της παραγγελίας. Αν λοιπόν ο Λαρισαίος επιχειρηματίας παρήγγειλε το ΝΟΜΙΜΟ προϊόν, τότε καμία ευθύνη σε κανέναν. Αν όμως παρήγγειλε την "ντόπα";
Γιατί λοιπόν ασχολούνται με το email; Ακόμα και γνήσιο να είναι, τι σημασία έχει; Απλά είναι ένα ωραίο στοιχείο για το ΠΟΙΝΙΚΟ μέρος της υπόθεσης και τίποτα παραπάνω.
Τώρα για να ξέρουμε και τι μας γίνεται, αυτό που κατάφερε να "ανακαλύψει" η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι πως το email προήλθε από ασιατική χώρα, δηλαδή ότι μόνο 2 δις άνθρωποι θα μπορούσαν να το έχουν στείλει. Φυσικά είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ανακαλύψουν αν προήλθε από την συγκεκριμένη εταιρεία.
Είναι κρίμα να γελοιοποιείται μια υπηρεσία σαν την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία έχει εξαίρετους γνώστες της τεχνολογίας , μόνο και μόνο γιατί τους δίνουν κατευθύνσεις άσχετοι ή γιατί πιέζονται από ΑΣΧΕΤΟΥΣ.
Σε μια χώρα που ακόμη κινδυνεύεις να συλληφθείς αν παίζεις παιχνίδια στο κινητό σου, εμείς προσπαθούμε να βρούμε ψύλλους στ άχυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: