Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Σκοπιανό παραλληρημα.

 Η σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι θεωρείται επιτυχής για την Ελληνική διπλωματία. Ίσως και να είναι από μια οπτική γωνία. Σαν σύνολο όμως της εξωτερικής πολιτικής η αποδοχή της "σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό" είναι άκρως επικίνδυνη. Με μια γρήγορη αναζήτηση στο google και με την λέξη "Macedonia" πολύ σύντομα ο καθένας έρχεται αντιμέτωπος με ένα εθνικιστικό παραλήρημα στο διαδίκτυο απο πλευράς Σκοπιών.

Ασχέτως με το δίκιο, άδικο , αν είναι η δεν είναι στρατιωτικά επικίνδυνη σαν χώρα, ο σκοπός τους για το μέλλον είναι δεδομένος.
Παραθέτω μερικά δείγματα:
1) " Το ερώτημα είναι πως θα εμποδιστή η εισροή των Begalci (φυγάδων) μόλις η Δημοκρατία Μακεδονίας εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποκτήσουν Ευρωπαϊκό διαβατήριο; Πολύ σύντομα θα το μάθουμε."
2)"Η αποθέωση της ελληνικής βαρβαρότητας επήλθε με την ολική δήμευση των περιουσιών όσων κατέφευγαν διωκόμενοι στην Μακεδονία την περίοδο 1945-1949. Μέχρι και σήμερα τα περιουσιακά στοιχεία των φυγάδων, ύψους 3.000.000.000 ευρώ, οικειοποιούνται από την ελληνική "Δημοκρατία" που αρνείται πεισματικά να τα επιστρέψει. Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός της Μακεδονίας Νίκολα Γκρούεφσκυ είναι υιός πρόσφυγα από την κατεχόμενη Μακεδονία του Αιγαίου."
3)"Χαρακτηρισμός ως ανεπιθύμητων και απαγόρευση εισόδου στην Μακεδονία όσων τηρούν ακραία αντιμακεδονική στάση στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών οι γνωστοί πολιτικοί Γεώργιος Καρατζαφέρης, Στέλλιος Παπαθεμελής, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Αδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Βελόπουλος. Αντίστοιχο μέτρο εφαρμόζει από δεκαετίες η Ελληνική κυβέρνηση σε βάρος 50.000 φυγάδων του εμφυλίου και ήδη πολιτών της Μακεδονίας καθώς και 10.000 πολιτών άλλων κρατών γιά "ανθελληνική στάση στο εξωτερικό".
4) "Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευτεί. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί και να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας"
Δρ. Χένρυ Κίσιγκερ τ. ΥΠ.ΕΞ ΗΠΑ, ομιλία προς Αμερικανούς μεγιστάνες, Σεπτέμβριος 1994
Αυτό το κρατίδιο είναι πραγματικά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Πρέπει όλοι να το καταλάβουμε και να φερθούμε ανάλογα.
Τι πετύχαμε στο Βουκουρέστι; Να ομολογήσουμε πως θα δεχθούμε μια σύνθετη ονομασία. Τα "καλά" παιδιά λοιπόν οι Σκοπιανοί σύντομα θα υποστούν την "εθνική ήττα" και θα αποδεχθούν την ονομασία "Άνω Μακεδονία". Οι κάτοικοι όμως θα λέγονται παγκοσμίως "Μακεδόνες". Η γλώσσα τους "Μακεδονική". Η ιστορία τους "Μακεδονική".
Η Ελλάδα θα χάσει το δικαίωμα του βετο, τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ε.Ε. Θα χάσει όλα τα όπλα της και θα αναγκαστεί να αποδεχθεί το να αποκαλείτε αυτό το κράτος "Μακεδονία".
Μακάρι να βγω ψεύτης. Μακάρι να μην δούμε αν γίνονται όλα αυτά πραγματικότητα. Αλλά η παθητική μας στάση όταν ο Τιτο ονόμαζε αυτήν την περιοχή "Μακεδονία" και η μη αντίδραση μας τότε, η παθητική μας στάση όταν αναγνωρίστηκε αυτό το κρατίδιο οδήγησε στα σημερινά αποτελέσματα. Η λιγότερο οδυνηρή λύση σύνθετης ονομασίας είναι αυτή με "εθνικό" και όχι "γεωγραφικό" προσδιορισμό.
Ας μην περνάει απαρατήρητο ότι υπέρ των Σκοπίων στην σύνοδο τάχθηκε η Τουρκία:
“Ο ΚΡΥΦΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΓΡΕΚΩΝ
Η ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” αναφέρουν σε διάφορα εθνικιστικά site οι Σκοπιανοί.
Ας ξυπνήσουμε λοιπόν και ας κινητοποιηθούμε όλοι μας.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: