Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Να τους χαιρόμαστε..!!!

 Σίγουρα το θέμα του ντόπινγκ στην άρση βαρών είναι πολύ σημαντικό και επισκιάζει οτιδήποτε άλλο από την επικαιρότητα. Μια είδηση που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη αφορούσε μια νέα υπόθεση "Κωσταλέξη". Σε ένα μικρό χωριό της Φθιώτιδας μια "μητέρα" κρατούσε επί 17 ολόκληρα χρόνια τα παιδιά της κλεισμένα στο σπίτι, να ζουν μαζί με τα ζώα στον στάβλο και μέσα στις ακαθαρσίες. Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι με το θέαμα που αντίκρισαν.
Εγώ έμεινα έκπληκτος με το "θράσος" του παπά του χωριού, του κοινοτάρχη και των γειτόνων, οι οποίοι βγήκαν στο ρεπορτάζ και δήλωσαν ότι το γνώριζαν και επιτέλους η πολιτεία έκανε κάτι για το θέμα γιατί ήταν κρίμα.
Ποια πολιτεία ρε αλήτες; Ο παπάς του χωριού, ο κοινοτάρχης, οι κάτοικοι , τι είναι; Δεν είναι πολιτεία; 17 χρόνια το ξέρατε, το βλέπατε, το ζούσατε και τι κάνατε; Αυτή είναι η ελληνική κοινωνία; Και άντε στην Αθήνα των 4 εκατομμυρίων να μην νοιάζεται ο ένας για τον άλλο , αλλά σε ένα χωριουδάκι;
Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να τους κλείσει μέσα; Δεν υπάρχει νόμος για παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία, κάτι τέλος πάντων να παν 17χρονια φυλακή ο παπάς και ο κοινοτάρχης;
Αυτή είναι η Ελλάδα; η χώρα του πολιτισμού; της φιλοξενίας;
Να την χαιρόμαστε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!
ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΗΣ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΣΤΗ ΣΕΛΕΤΕ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡHΓΙΛΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑPΑMΑΝΛΗ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ!!
ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ!!
-----
Εκπομπή 7 Ημέρες Alpha Studio ALPHA Η Μηχανή του Χρόνου Καλημέρα σας Το Κουτί της Πανδώρας
Παρουσιαστής Βασιλική Παναγιωτοπούλου Γιώργος Αυτιάς Κώστας Βαξεβάνης Νίκος Μάνεσης Χρίστος Βασιλόπουλος


1.3.2008
Θύμα εκβιασμού μέσω blog πρώην συνεργάτης της Γιαννάκου



Μία ημέρα μετά την αντιπαράθεση Καραμανλή-Παπανδρέου στη Βουλή για την ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο, ένα νέο κρούσμα πολιτικού εκβιασμού μέσω blog αποκαλύπτει η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ. Ως θύμα εμφανίζεται η πρώην αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και σύμβουλος της τέως υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου καθηγήτρια Εύη Μπότσαρη, που καταγγέλλει πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ στην Β΄ Αθήνας για συκοφαντικά εις βάρος της σχόλια.

Τον περασμένο Απρίλιο η Εύη Μπότσαρη αποφάσισε να προσφύγει στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να καταθέσει μήνυση κατά των υπευθύνων του blog «Athens indymedia.org», που φιλοξένησε ανώνυμες καταγγελίες, ότι προσκόμισε πλαστά πτυχία. Σύμφωνα με τον συνήγορο της μηνύτριας Πέτρο Μαχά ο υπεύθυνος εντοπίσθηκε και ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για εκβίαση στελέχους του κρατικού μηχανισμού. Διαφορετική είναι η άποψη του πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ ο οποίος δήλωσε στον ALPHA ότι «αν ήμουν εγώ αυτός που αποκάλυψε την απάτη, τότε η Πολιτεία πρέπει να με τιμήσει. Αν ήταν κάποιος άλλος, τότε πρέπει να τιμήσει αυτόν».

Όπως είπε στον ALPHA ο πολιτευτής, πρόκειται για αποκάλυψη ενός σκανδάλου και όχι για συκοφαντία, ενώ κατηγορεί την μηνύτριά του για πλαστό εκβιασμό, προκειμένου να τον ενοχοποιήσει. «Η εισαγγελέας να ψάξει τον φάκελό της στη ΣΕΛΕΤΕ. Τα πτυχία της από την Αγγλία και τις βεβαιώσεις της από την Φιλοσοφική» είπε και πρόσθεσε ότι «αν έστησε η ίδια την κατηγορία του εκβιασμού από εμένα, για να μπορέσει να ψάξει η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος στο blog, τότε πρέπει να πάει φυλακή για πλαστό εκβιασμό». Όπως αποκάλυψε η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα επίμαχα σχόλια αναρτήθηκαν σε ιστότοπο με server εντός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, που καλύπτεται από το άσυλο. Την υπόθεση χειρίζεται ο 24ος τακτικός ανακριτής.
----------------
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!
ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΗΣ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΣΤΗ ΣΕΛΕΤΕ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡHΓΙΛΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑPΑMΑΝΛΗ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ!!
ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ!! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ!! Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΔΟΞΑΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ !!

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΑΤΗΣ ...ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ !!!ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ !!ΤΙΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!!
ΕΞΩ Η ΜΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ

ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΔΟΞΑΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ !!

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΑΤΗΣ ...ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ !!!ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ !!ΤΙΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!!
ΤΑ ΠΑΡΙ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ.
ΘΑ ΠΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΜΕΣΑ!
ΚΑΤΩ Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ
ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΜΑΣ...
ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΕΝΤΙΜΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να μας πεις πότε συνέβη αυτό στη Φθιώτιδα; Πολύ θα θέλαμε μια απάντηση.

AngelBreath είπε...

Η ειδηση αναφερθηκε μονο (τουλαχιστον εγω την ειδα) απο το δελτιο του ALHA την Τετάρτη09/04/2008 στο μεσημεριανο δελτιο.Ακόμα και λαθος να ειναι η Φθιωτιδα ως τοπος του συμβαντος μικρη σημασια εχει.Η ουσια ειναι οτι αφορα ενα μικρο χωριο.Ας ειναι και της Κομοτηνης,της Καστοριας η οτι αλλο.

Ανώνυμος είπε...

Ρέ Αλεξία, αυτά τα θέματα είναι πολύ δύσκολα και "στριμόκωλα". Οι αμετροέπειες γιά 17 χρόνια φυλακή τών "αλητών" κοινοτάρχη και ταχυδρομικού Διανομέα, προφανώς παραπέμπουν την (τραγική) υπόθεση πρός το καλαμπούρι. Μήν παίζεις, Αλεξία, με τις δυστυχίες των ανθρώπων. (αναρτώντας τέτοια θέματα).
Και τώρα, η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ :
"... ρε αλήτες; Ο παπάς του χωριού, ο κοινοτάρχης, οι κάτοικοι, τι είναι; Δεν είναι πολιτεία;"
Εκνευρίζομαι αφάνταστα, όταν ακούω από "παράγοντες", την έννοια "πολιτεία". Είναι μιά σκοπίμως θολή εικόνα, υποκατάστατο μάλλον της εννοίας "κράτος". Τήνν χρησιμοποιούν πούστικα, όσοι δέν θέλουν να συγκεκριμενοποιήσουν ευθύνες και δικαιοδοσίες. Νεο - Ελληνικό επίτευγμα, με αποτελέσματα σχιζοφρένειες απλοϊκών, ώς ο aplos-politis.blogspot.com/

14 Απρίλιος 2008 1:02 πμ