Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Bloggs: η νέα μεγάλη απειλή

 Κόπασε λίγο ο θόρυβος γύρω από τα blog. Εν αναμονή βέβαια του νομοσχεδίου που η Ελλάδα σαν μια κορυφαία τεχνολογικά χώρα, με τεχνικά επιτελεία άριστα, με γνώστες του αντικειμένου, θα καταφέρει να νομοθετήσει για τα blog, οταν οι τριτοκοσμικές χώρες όπως η Αμερική και οι άλλες υπανάπτυκτες χώρες της Ευρώπης δεν το κατάφεραν.
Όταν βλέπω αυτές τις γελοιότητες μου έρχεται στο μυαλό μια πολύ πετυχημένη ιστορία-ανέκδοτο, που πέραν του αστείου , δυστυχώς αντικατοπτρίζει την πλήρη πραγματικότητα σ αυτήν την χώρα. Είναι ένα ανέκδοτο που βρίσκει πρακτική εφαρμογή σε όλα τα μεγάλα θέματα: Ασφαλιστικό, επανίδρυση του κράτους, δημόσιος τομέας, αθλητισμός. Το παραθέτω λοιπόν χωρίς άλλα σχόλια:

- Έγινε μια φορά ένας αγώνας κωπηλασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας. Κέρδισαν οι Ιάπωνες με χίλια μέτρα διαφορά. Εθνική ήττα και ταπείνωση.
Συνεδριάζει λοιπόν το συμβούλιο αρχηγών, το ΚΥΣΕΑ, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ (επίκαιρο) και γενικά όλα τα συμβούλια της χώρας για να αναλύσουν τα αίτια της ήττας. Το ψάχνουν από δω, το ψάχνουν από κει και βρίσκουν ότι το Ιαπωνικό σκάφος είχε έναν καπετάνιο και εννέα κωπηλάτες, ενώ το ελληνικό είχε εννέα καπετάνιους και έναν μόνο κωπηλάτη. Φτιάχνουν λοιπόν επιτροπές για να μελετήσουν το πρόβλημα και να βρουν λύση. Την δουλειά την παίρνει με απευθείας ανάθεση μια ιδιωτική εταιρεία η οποία εκπονεί το παρακάτω σχέδιο. Η διάρθρωση του ελληνικού πληρώματος θα πρέπει να αλλάξει ως εξής: Ένας καπετάνιος, τέσσερις προϊστάμενοι προσωπικού, τέσσερις τμηματάρχες και ένας κωπηλάτης.
Έρχεται λοιπόν ο καιρός, γίνεται ξανά ο αγώνας, και χάνουμε (έκπληξη) με δυο χιλιάδες μέτρα διαφορά. Ο κωπηλάτης απολύεται, οι τμηματάρχες , οι προϊστάμενοι και ο καπετάνιος παίρνουν πριμ παραγωγικότητας και τώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο της αλλαγής σκάφους.

Τα σχόλια δικά σας….

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Πάρα πολυ καλό το παράδειγμα με τον κωπηλάτη.
Και ναι, κόπασε λιγο η ιστορία με τα μπλόγκς αλλα εγω δεν εχω ησυχάσει και πολλοί άλλοι φαντάζομαι επίσης.
Η πλάκα ειναι που είδα οτι εχουν επηρρεαστεί κάμποσοι απο αυτη την ιστορία και ειτε δεν γράφουν είτε δεν σχολιάζουν όσο πριν.
Ιδωμεν...

tzonakos είπε...

test ?