Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Να ποια απεργία ΠΡΕΠΕΙ να καταδικάσουμε.

 Διαβάζω σήμερα οτι σε κινητοποιήσεις προχωρούν αγρότες του κάμπου της δυτικής Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για τις πολύ υψηλές τιμές στο πετρέλαιο και στα γεωργικά εφόδια. Οι αγρότες κατέβασαν τα τρακτέρ τους στα διόδια των Μαλγάρων, χωρίς όμως να αποκλείσουν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών.Σε σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών και παραγωγών αποφασίστηκε να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην άκρη του οδοστρώματος σε πρώτη φάση και τις επόμενες ημέρες να επανεξετάσουν την κατάσταση για να προχωρήσουν ή όχι στον αποκλεισμό του δρόμου.
Αν προχωρήσουν στον αποκλεισμό του δρόμου ΕΙΝΑΙ μια κινητοποίηση που ΠΡΕΠΕΙ να καταδικαστεί.
Ο βασικότερος λόγος που είμαι αντίθετος με αυτήν την κινητοποίηση, είναι η χρονική στιγμή που γίνεται όπως και ΟΛΕΣ οι κινητοποιήσεις των αγροτών. ΧΕΙΜΩΝΑ. Δηλαδή τον καιρό που δεν έχουν δουλειά, και οι περισσότεροι είναι στον καφενέ, τότε θυμούνται τα (δίκαια κατά τα άλλα) αιτήματα τους και αποφασίζουν να αποκλείσουν τους δρόμους και να ταλαιπωρήσουν τους φορτηγατζήδες, ταξιτζήδες , ταξιδιώτες και όλους όσους με τον ιδρώτα τους στον δρόμο παλεύουν για το μεροκάματο.
Οι απεργοί της ΔΕΗ, των Τραπεζών, των ΟΤΑ χάνουν τα μεροκάματα τους για να υποστηρίξουν τα αιτήματα τους. Όταν λοιπόν οι αγρότες (αυτοί που κάνουν και μήνυση στην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τις ζημιές που υπέστησαν από τις διακοπές) αρχίσουν να κάνουν κινητοποιήσεις τον καιρό του ποτίσματος, του θερίσματος, την εποχή δηλαδή που τρέχουν και δεν φτάνουν, τότε θα με βρουν μαζί τους.
Αλλά από τζάμπα μάγκες έχει χορτάσει αυτός ο τόπος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: