Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Ελλάδα, ένα απέραντο πορνείο.

Ας προσπάθησε ο αρχιεπίσκοπος να μείνει ουδέτερος στο θέμα του "συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης". Έρχεται η ιερά σύνοδος για μια ακόμη φορά να εκφράσει την δική της γνώμη με τον χειρότερο τρόπο: Πορνεία.
2008 μ.χ , 20 αιώνες μετά την γέννηση του θεανθρώπου, σε μια κοινωνία που η συμβίωση ξεκινά με την ενηλικίωση του ατόμου, έρχεται η εκκλησιά ουσιαστικά να χαρακτηρίσει πόρνους το σύνολο της ελληνικής νεολαίας.
Της νεολαίας των 600 ευρώ , που και να θέλει να έλθει "εις γάμων κοινωνία " θέλει κανά πεντάρι χιλιάδες ευρώ, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο χωρίς φαί, χωρίς διασκέδαση, χωρίς ρούχα, μόνο για τα έξοδα της τελετής (νυφικά, στολίσματα κτλ).
Της νεολαίας με το αβέβαιο παρόν και μέλλον, της νεολαίας που δεν έχει στον ήλιο μοίρα.
Αυτήν την νεολαία (από 18-48) λοιπόν έρχονται οι πατέρες της εκκλησίας να χαρακτηρίσουν "πόρνη".
Ίσως και να έχουν δίκιο οι μακαριότατοι. Αλλά για να μην γκρινιάζουμε και μείς ας δώσουν οι ίδιοι το καλό παράδειγμα. Ας δώσουν τέλος στα παράβολα για τον γάμο, ας ανάβουν δωρεάν όλα τα φώτα και τα καλοριφέρ (η κλιματιστικά), ας μην παίρνει το "χαρτζιλίκι" ο νεωκόρος, ας είναι στολισμένη η εκκλησιά με έξοδα της εκκλησίας, ας δίνει νυφικό και κουστούμι , λαμπάδες, στεφάνια κτλ , ας οργανώνει και ένα γλεντάκι μετά τον γάμο και τότε όλοι θα κάνουν θρησκευτικό γάμο. Γιατί μην νομίζουν ότι τα περισσότερα ζευγάρια που έχουν ανατραφεί με εκκλησιαστικές και ηθικές αρχές θέλουν τον πολιτικό γάμο η οποιαδήποτε σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Η ανάγκη και η ανέχεια οδηγεί τους περισσότερους στην επιλογή του πολιτικού γάμου.
Αντί λοιπόν οι μακαριότατοι να κατηγορούν ως πόρνες τις κόρες μας, και ως πόρνους τους γιους μας, ας σκύψουν να δουν τα προβλήματα της νεολαίας. Γιατί ο λαός δεν είναι αυτοί που συναναστρέφονται μαζί τους στα διάφορα γεύματα, ο λαός δεν γυρνάει με τις mercendez , ο λαός έχει προβλήματα και εκεί θέλει την εκκλησία δίπλα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: