Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Η δημοκρατια των blog.

 Με τον μεγάλο σάλο που ξέσπασε για τα blog, το press-gr κέρδισε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Αλλά πολλοί από αυτούς που το επισκέπτονταν και το επισκέπτονται μπήκαν απο περιέργεια για το αν έχει κάτι που να δείχνει πως εκβιάζει πως συκοφαντεί, κάτι μεμπτό τέλος πάντων.
Παρόλο που γενικά είναι ένα από τα blog που διαβάζω , η αλήθεια είναι πως και εγώ το έψαξα λίγο παραπάνω. Άρχισα λοιπόν να βλέπω "άρθρα" και σχόλια που δεν τα είχα διαβάσει ή προσέξει παλιότερα.
Είδα λοιπόν κάποια σχόλια που με έκαναν να σκεφτώ. Είδα λοιπόν κάποιους "ανώνυμους" να βρίζουν κατά τρόπο χυδαίο τον πρωθυπουργό της χώρας .Φυσικά δεν βάζω link ούτε αναπαράγω αυτές τις χυδαιότητες, απλά για λόγους κατανόησης μιλάω για σχόλια περί ομοφυλοφιλίας στην χυδαιότερη μορφή του λόγου κτλ. Παρόμοια σχόλια για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ίσως και για άλλους εκπροσώπους του κοινοβουλίου.
Είναι αυτό ελευθερία; Είναι αυτό ελεύθερη έκφραση γνώμης; Μήπως τελικά εμείς οι bloggers αν δεν θέλουμε να μας στερήσουν την ελεύθερη έκφραση λόγου, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί στο να μην κάνουμε κατάχρηση αυτής της ελευθερίας;
Μήπως δεν έχουν τελείως άδικο που ξεσηκώνονται εναντίον των bloggers;
Θεωρώ ότι το 100% των bloggers είναι σωστοί και προσεχτικοί, και πραγματικά εκφράζουν την άποψη τους μέσα από τα blog. Αλλά ταυτόχρονα δίνουν βήμα και σε ανθρώπους που εκμεταλλεύονται αυτήν την ελευθερία.
Όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες "παν μέτρων άριστων" και ίσως και η ελευθερία των blog να πρέπει να έχει ένα μέτρο. Αν εμείς δεν είμαστε ικανοί να βάλουμε αυτό το μέτρο τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας, και θα πρέπει να αποδεχτούμε να βάλουν άλλοι μέτρο για μας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: