Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Ανοιχτή επιστολή στον κ. Στυλιανίδη...


Προς κ Ευριπίδη Στυλιανίδη
Υπουργού Παιδείας.

Αγαπητέ κ Στυλιανίδη,

Η απόφαση σας να μην είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία πραγματικά δημιουργεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματα στην εκκλησία, και καλό θα ήταν να την πάρετε πίσω.
Όταν ένα μαγαζί γωνία, έχει την δυνατότητα να εξασφαλίζει πελάτες από την προσχολική ηλικία, να τους κάνει πλύση εγκεφάλου και να τους χαλιναγωγεί με τον τρόπο που ξέρει εδω και χιλιάδες χρόνια, δεν είναι δυνατόν να δεχτεί ένα τέτοιο ύπουλο χτύπημα.
Σκεφτείτε τα διαφυγόντα κέρδη από την κίνηση σας και αναλογιστείτε τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν. Αν δηλαδή στο μέλλον οι νέοι δεν χειραγωγούνται σαν τις παλιότερες γενιές και αρχίζουν να επιλέγουν συνειδητά την μη συμμετοχή τους στα χριστιανικά δρώμενα.

-Αναλογιστήκατε πόσα εκατομμύρια ευρώ θα χάνει η επιχείρηση της Εκκλησιάς;

-Αναλογιστήκατε πόσο καίνε οι πολυτελείς κούρσες των μητροπολιτών τόσο που ανέβηκαν τα καύσιμα;

-Αναλογιστήκατε ποτέ πόσο κάνει ένα ολόχρυσο σκήπτρο;

Σκεφτείτε την μείωση εσόδων από τάματα, δωρεές, και κεριά που μπορεί να δημιουργήσει η απόφαση σας αυτή στο μέλλον της εκκλησίας. Η αγορά του real estate είναι σε μια ύφεση και η εκκλησιά μας δεν μπορεί να βασιστεί σ αυτήν και μόνο την δραστηριότητα. Γίνονται προσπάθειες στον τομέα του τουρισμού και τις ενημέρωσης αλλά και πάλι δεν μπορεί η εκκλησία να επαναπαύεται. Το πλέον σταθερό εισόδημα της είναι οι πιστοί, και η απόφαση σας αυτή δύναται να τους μειώσει και κατ’ επέκταση να μειώσει και το εισόδημα της εκκλησιάς.

Γι αυτό σας καλούμε να αποσύρετε την εγκύκλιο σας και η εκκλησία προς τιμήν σας θα σας λιτανεύει και θα κάνει δεήσεις στο όνομα σας αλλιώς θα βγούμε πάλι να μαζεύουμε υπογραφές.

Με εκτίμηση

Μεγαλωμένος Χριστιανός Ορθοδοξος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: