Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

"Πόλεμος" για το μάθημα των θρησκευτικών..


Ανάκληση της εγκυκλίου για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν, ζητά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με επιστολή της στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι ιεράρχες επιθυμούν οι μαθητές που θέλουν απαλλαγή από το μάθημα, να υπογράφουν μία δήλωση, ότι δηλαδή δεν είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι αλλά το ίδιο θα ισχύει και για όσους έχουν βαπτιστεί Χριστιανοί με Ορθόδοξη τελετή.

Η Ιερά Σύνοδος, με αυτή την κίνηση της θα μπορεί μελλοντικά να επιβάλλει κυρώσεις αφού θα μπορεί να αρνείται την τέλεση Ορθόδοξων μυστηρίων στους μαθητές που υπέγραψαν την συγκεκριμένη δήλωση. Ωστόσο, αντιδρά ακόμα και στη νέα εγκύκλιο που θέλει οι μαθητές που απαλλάσσονται να παρακολουθούν κάποιο άλλο μάθημα, υποστηρίζοντας πως το μάθημα των Θρησκευτικών καθίσταται προαιρετικό με αυτόν τον τρόπο χειρισμού από πλευράς του υπουργείου Παιδείας.

http://www.zougla.gr

Σχόλιο του απλού πολίτη :Δηλαδή η εκκλησία θα φακελώνει τους ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ μαθητές, και στην συνεχεία ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ δεν θα τελεί και μυστήρια για τους συγκεκριμένους μαθητές;
Η πρόταση μας είναι να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ το μάθημα των θρησκευτικών από τα σχολεία, να ιδρύσει η εκκλησία φροντιστήρια χριστιανικής παιδείας, με καθηγητές που θα πληρώνει από την ΑΜΥΘΗΤΗ περιουσία που έχει δημιουργήσει τόσους αιώνες στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απλέ πολίτη, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ειδικά αυτό με τα εκκλησιαστικά φροντιστήρια πολύ εύστοχο.

busy bee είπε...

Ο σκοταδισμός σε όλο του το μεγαλείο!!
Ωρα καλή!

AngelBreath είπε...

Κατ΄αρχας μαλλον πρεπει να αποσαφηνιστει πιο ειναι το νοημα του μαθηματος των θρησκευτικων στα σχολεια. Θρησκευτικα σημαινει μαθημα για τις θρησκειες. Ως τετοιο θα επρεπε να ειναι υποχρεωτικο για ολους τους μαθητες, μια και σε ενα τετοιο μαθημα θα διδασκοταν αντικειμενικα ολοι οι μαθητες ανεξαρτητως θρησκειας τα παντα περι θρησκειων. Αφου ομως αυτο δεν ειναι εφικτο, και το μαθημα ειναι στην ουσια απλη χριστιανικη προπαγανδα, καλο θα ηταν να μην υπαρχει καν ή να λεγεται πλεον μαθημα χριστιανικης παιδειας, και να το παρακολουθει οποιος θελει.