Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

AΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ .


AΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ
http://aplos-politis.blogspot.com

Αξιότιμοι κύριοι,
Σε απάντηση των όσων αναφέρετε στην ιστοσελίδα σας, από τον ανταποκριτή του blog της Κρήτης, ο οποίος βρέθηκε στη Δ. Στερεά, όπως ισχυρίζεται, θα θέλαμε να κάνουμε τις ακόλουθες επισημάνσεις :
1. Σε ό,τι αφορά τις Γαλάζιες Σημαίες η Ναύπακτος μετά από 2 χρόνια εξαιτίας λαθών και παραλείψεων, επανέκτησε τις Γαλάζιες Σημαίες.
2. Για την απόκτησή τους θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έγιναν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, σύμφωνα με την Ελληνική και Κοινοτική Νομοθεσία.
Πιο συγκεκριμένα :
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης οι παραλίες της Ψανής και του Γριμπόβου στη Ναύπακτο βραβεύτηκαν με τις Γαλάζιες Σημαίες.
Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων αφορά 430 βραβευμένες ακτές και 8 μαρίνες, οι οποίες τηρούν συγκεκριμένα κριτήρια :
• Την Ποιότητα νερών κολύμβησης
• Την Περιβαλλοντική Διαχείριση, καθώς και
• Την Ασφάλεια, τα ναυαγοσωστικά, τις πρώτες βοήθειες,
υπηρεσίες και εγκαταστάσεις
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις μετρήσεις υδάτων, τα κριτήρια είναι κατά πολύ αυστηρότερα από τις τιμές των παραμέτρων που αφορούν την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης. Η τελική μάλιστα έγκριση λαμβάνεται από Ανεξάρτητη Αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στη Δανία μετά τη σχετική εισήγηση του ΥΠΕΧΩΔΕ και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης.
Σε ό,τι αφορά το Νομό Αιτ/νίας μόνο η Ναύπακτος βραβεύτηκε με τις Γαλάζιες Σημαίες για τις δύο παραλίες της.
Η μέτρηση των υδάτων γίνεται όχι μόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο αναρτά τα αποτελέσματα στη διεύθυνση http://iason.minenv.gr, αλλά και από το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ως εκ τούτου, τα όσα ο ανταποκριτής σας μεταφέρει, είναι τουλάχιστον αναληθή.
Ως Δήμος Ναυπάκτου με συγκεκριμένες δράσεις, όπως το Γραφείο Περιβάλλοντος, η επικείμενη λειτουργία του ΧΥΤΑ, το πρόγραμμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ που πρώτοι εμείς στο Νομό μας εφαρμόζουμε, θέτουμε ισχυρές βάσεις για ένα ασφαλέστερο και καλλίτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας και κυρίως για τα παιδιά μας.

Αξιότιμοι κύριοι,
Αν είχατε κάνει τον κόπο να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Δήμου μας, www.nafpaktos.gr, θα διαπιστώνατε ότι τα όσα αναφέρονται, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Για του λόγου το αληθές, σας προσκαλούμε εσάς και τον….ανταποκριτή του blog από την Κρήτη, που μάλλον ή δε ζει στη Ναύπακτο, ή έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης, να κολυμπήσουμε μαζί στο Γρίμποβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: