Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΕΞΕΠΛΑΓΗ ΚΑΝΕΙΣ;


Αναστάτωση υποτίθεται ότι προκάλεσαν οι αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ προς το ΚΚΕ για τη σχέση του με τον επιχειρηματία Γερμανό. Εμείς δυο απλά λόγια θα πούμε για το θέμα, καθώς μερικοί επιμένουν να πέφτουν από τα σύννεφα. Σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε ως δεδομένο ότι ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται, ούτε ακόμα και να ισχύουν ότι το ΚΚΕ είναι πέρα ως πέρα σάπιο.

Ωστόσο, από πού κι ως πού περίμεναν κάποιοι το ΚΚΕ να μην έχει τέτοια πάρε-δώσε; Τίποτε οσιομάρτυρες είναι; Πρώτα απ' όλα, κάνουμε λόγο για το μοναδικό κόμμα στην ΕΕ που υιοθετεί την ίδια στείρα ιδεολογία που είχε και επί ψυχρού πολέμου. Ένα κόμμα που ποτέ δεν προσπαθεί να συναινέσει, να συμβάλει, να συνεισφέρει. Αποξενωμένο στην εσωστρέφειά του και τα ιδεολογικά συμπλέγματα, δεν μου κάνει καμία διαφορά από δογματικούς θρησκόληπτους ή οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων.

Ένα υποτιθέμενο "προοδευτικό" κόμμα (βλέπε τις ταμπέλες της πλάκας περί αριστεράς και δεξιάς, που λέγαμε και παλιότερα) που περνάει τα πάντα από ένα πρώην σταλινολάγνο κόσκινο. Το χειρότερο, όμως, είναι το πόσο μεγάλη ασυλία του παρέχουν όλα τα μέσα ενημέρωσης σε σχέση πάντα με τις απόψεις που κατά καιρούς εκφράζει. Ίσως, επειδή έχει καταντήσει τόσο προβλέψιμο, ώστε ό,τι και να πει περνάει στο ντούκου, χωρίς να θίγεται ή να εκπλήσσεται κανείς.

Αν ο κόσμος δεν τους ταρακουνήσει λίγο να ξεκολλήσουν από τα τσιτάτα, τα συνθηματάκια, τις παρωχημένες ρητορείες και το δόγμα, θα συνεχίσουν να αποτελούν ένα κόμμα που απλά καταλαμβάνει επί δεκαετίες θέση στο κοινοβούλιο προσφέροντας στην κοινωνία απειροελάχιστα πράγματα, ένα ακόμη "μαγάζι" (κατά δήλωση της κ. Παπαρήγα), που σημαίνει ένα μικροτσιφλίκι που κατέχει διάφορα πόστα.

(Για να είμαστε δίκαιοι, να επαναλάβουμε ότι αν είναι να δώσει κάποιος την ψήφο του στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, χίλιες φορές στο ΚΚΕ, προκειμένου να χτυπηθούν τα μεγαλοτσιφλίκια όσο γίνεται περισσότερο)

http://pea-kyanea.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: