Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ στο στο 1ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.

Μια, ακόμη, τραγωδία του Δήμου Αθηναίων

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ στο

στο 1ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ



Επιφανείς νεοελληνιστές απ' όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και με σημαντικές εισηγήσεις ή παρεμβάσεις ανέδειξαν το έργο τους αλλά και την έντονη αγωνία αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να ταξιδεύει και εγκαθίσταται στον πλανήτη ή θα ονειρεύεται τον Μεγαλέξανδρο.

Οι Σύνεδροι έμειναν εντυπωσιασμένοι για τη θέληση των πανεπιστημίων και βέβαια των ελλήνων-ελληνιστών του εξωτερικού.

Φυσικά, με ποικιλία επιχειρημάτων ή διαφωνίες για το διαχωρισμό: νεοελληνικές-κλασικές-βυζαντινές κλπ σπουδές.

Όμως, κατώτερος των περιστάσεων ο οργανωτής: ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.

Το ελληνικό κράτος απέδειξε και εδώ την πλήρη ανυπαρξία, έλλειψη βούλησης, ανικανότητα και περιφρόνηση προς κάθε προσπάθεια για τον πολιτισμό.

Βέβαια, οι σύνεδροι ήταν προσεχτικοί σε κρίσεις αφού επικρεμόταν η… δαμόκλειος χρηματοδότηση. Όμως η αγωνία τους ήταν εμφανείς, ακόμη και για το ρόλο Προξενείων.

Εικόνες που επιβάλλεται να καταγραφούν:

-Δεν παρευρέθη κανένας υπουργός. Απόλυτη περιφρόνηση.

-Ο Δήμαρχος… ταπεινός! Ξέχασε να ξαναπεράσει.

-Η… Αντιπολίτευση στο Δήμο… απούσα.

-Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δ. Σύμβουλος κ. ΣΟΦΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ; Ουδέν σχόλιο! Α! Η… βιτρίνα του Δήμου!

-Οι εκπρόσωποι υπουργείων κατώτεροι των περιστάσεων. Καμιά ουσίας απάντηση στα προβλήματα και αγωνίες.

-Ο ΓΓ του Υπ. Παιδείας (κ.Συρίγος) προκλητικός, αλαζονικός αλλά και προσβλητικός κατά του Προέδρου επειδή έκρινε το… κλείσιμο της… Λειψίας.

-Τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν συμπεριλαμβανόταν αρχικά στον προγραμματισμό. Κλήθηκαν παρεμπιπτόντως και με προσδιορισμένο τίτλο θέματος. Προσεχτικά μεν, αλλά αντέδρασαν.

-Εντύπωση προκάλεσε η αναγγελία νέων συνεδρίων για Βυζαντινές και Μεσαιωνικές Σπουδές ενώ καμιά αναφορά για Κλασικές. Σύνεδροι διερωτήθηκαν για το ρόλο θρησκευτικοσυντηρητικών επιρροών και στο Δήμο.

-Ο Δήμος διέπραξε μέγιστη δολιότητα με τον τίτλο του Συνεδρίου, προκαλώντας έντονη αντίδραση προσβεβλημένων συνέδρων. Αποκαλύφθηκε ότι διεθνή συνέδρια ή συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί αρκετά, από δεκαετίες. Παρόντες και οργανωτές τους. Ζήτησαν λοιπόν να αλλάξει ο τίτλος σε: «1ο Παγκόσμιο Συνέδριο νεοελληνιστών εξωτερικού του Δήμου Αθηναίων». Η ένοχη αντίδραση της προέδρου της Οργανωτικής, εκτός από εκνευρισμό, έδειξε και απαξία.

-Στο κλείσιμο του Συνεδρίου, κανένας! Μήτε η Πρόεδρος της ΟΕ. Απόλυτη απαξίωση.

-Το πλέον τραγελαφικό; Στο πρόγραμμα του Σαββάτου έγραφε: 2-3 ΓΕΥΜΑ (το μοναδικό στο 3ήμερο). Ο Συντονιστής της Συνεδρίας διέκοψε ομιλητές για να προλάβουν το… γεύμα όλων.

Φτάνοντας όμως οι σύνεδροι στο εστιατόρια έπεσαν στην… κέρβερο. Η εκπρόσωπος της κ. Σόφη με έναν κατάλογο στο χέρι: Εσύ τρως.., εσύ όχι... Άφωνοι, ντροπιασμένοι, ταπεινωμένοι πανεπιστημιακοί από εξωτερικό, περιφέρεια και Αθήνα έστριβαν διακριτικά και άφωνοι να κρύψουν την… ντροπή.

Επιβάλλεται να δοθούν τα οικονομικά στοιχεία του Συνεδρίου και να γίνει γνωστό γιατί… οικονομία 200 ευρώ αδιαφορώντας για τον εξευτελισμό συνέδρων. Ελπίζουμε να μην… προκύψει και….

Το ερώτημα πλανιόταν: Το Συνέδριο στόχευε στις Νεοελληνικές Σπουδές ή ήταν μια ευρύτερη επιδίωξη μαντρώματος και ελέγχου των Νεοελληνιστών του εξωτερικού;

Απέδειξε λοιπόν, ο Αθηναίων, γιατί αποτελεί Δήμο που οι κάτοικοί του θλίβονται γι αυτόν.

ΕΒΕΡΤ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: θεμελίωσαν, οικοδόμησαν και συντηρούν το ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟ!

autenergos.blogspot.com

1 σχόλιο:

neoinileias είπε...

Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος του οτε Π. Βουρλουμης στη βουλή για τα «δρώμενα στον ΟΤΕ»

Αξίζει όμως και έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε τι είπε ο Βουρλουμης την εβδομάδα που πέρασε στην διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής για τον ΟΤΕ και τα χρόνια πριν το 2004.

-Δόθηκε στον ΟΤΕ η ευκαιρία να αγοράσει το 29% της telekom Italia σε πολύ συμφέρουσα τιμή, δεν το έκανε, δεν εξηγήθηκαν επαρκώς οι λόγοι της άρνησης, αν το έκανε αφού ήδη κατείχε το 20% της εταιρείας θα γίνονταν μια από τις ισχυρότερες εταιρίες στην Ευρώπη. Κτλ


Διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα

http://neoinileias.blogspot.com/