Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Κοινωνική πολιτική...

Είναι πραγματικά δραματικό, για να μην πω εξωφρενικό , μία κυβέρνηση να μην μπορεί να πάρει ούτε ένα σωστό μέτρο ακόμα και σε μία περίοδο δύσκολη και ψηφοθηρική σαν αυτήν που διανύουμε. Είναι άξιο απορίας με ποια λογική το υπουργείο οικονομίας θεσπίζει νέους νόμους που μάλιστα βιάζεται να τους φέρει στην βουλή , νόμους οι οποίοι (όπως υποστηρίζουν στελέχη) είναι προεκλογικοί που σημαίνει ότι θεωρητικά θα ευνοήσουν την κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές.
Αναφέρομαι στο νέο νομοσχέδιο για τα αυτοκίνητα. Οι περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες της κυβέρνησης είναι γνωστές, φάνηκαν άλλωστε με τις φωτιές του 2007, αλλά και με τις πρόσφατες στην ΒΑ Αττική. Με γνώμονα λοιπόν αυτές τις ευαισθησίες η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο στην βουλή το οποίο θα βοηθήσει το περιβάλλον δίνοντας ενα κίνητρο για να αλλάξει ο πολίτης το ρυπογονο και παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητο του. Ενα νομοσχέδιο που από μόνο του ειναι στην σωστή κατεύθυνση, και θα βοηθησει ταυτοχρονα και την αγορά αυτοκινήτου που αντιμετωπιζει σοβαρα προβληματα, Αλλα δυστυχως δεν ειναι δυνατον να κάνει αυτή η κυβέρνηση κατι τελειως σωστο. Συμπληρωμα στο νομοσχεδιο που δινει το “κίνητρο” μπαινει και το “αντικίνητρο””για αυτους που δεν θα αλλαξουν αυτοκινητο. Αυξηση των τελων κυκλοφοριας για τα ρυπογονα αυτοκινητα.
Τα τελευταια χρονια οι δοσεις, ο φοβερος ανταγωνισμος στην αγορα αυτοκινητου αλλα και η εισοδος εταιριων οπως η HUNDAI, η KIA αλλα και συντομα τα κινεζικα αυτοκινητα εχουν κανει την αγορα αυτοκινητου εφικτη για το μεγαλυτερο μερος του ελληνικου πλυθησμου. Ας αναλογιστει κανεις , ποιος ειναι αυτος που εχει παλιο αυτοκινητο και δεν το εχει αλλαξει την τελευταια 5ετια.
Ειναι ο οικοδομος, ο χαμηλοσυνταξιούχος , ο νέος των 500 ευρώ , αυτός που ζει κάτω απο το οριο της φτωχιας.
Αυτον λοιπον καλει η κυβερνηση ή να βρει 7.000-8.000 ευρω το λιγοτερο για να παρει ενα καινουργιο αυτοκινητο ή να πληρωσει την αυξηση των τελων κυκλοφοριας.
Η κοινωνικη πολιτικη της κυβερνησης σε όλο της το μεγαλείο. Βέβαια για να ειμαι ειλικρινής δεν πιστεύω πως εχει να κανει με την κοινωνική πολιτική. Μάλλον η κυβέρνηση εστιάζει στον πραγματικο εγκληματια της φυσης, σαυτον που οφειλονται ολες οι περιβαντολογικες καταστροφες στην χωρα, στον αλητη με το παλιο αυτοκίνητο που υποπθηκευει το μελλον των παιδιων μας. Μαλλον πρεπει να παρει ενα μαθημα ο φτωχος βιοπαλαιστης οτι δεν μπορει να ρυπαινει τον αερα της Εκάλης με το παλιαμαξο του.
Απλα τροφη για σκεψη, αν πρεπει να πληρωνει προστιμο αυτος που εκπεμπει λιγο παραπανω καυσαεριο, τι πρεπει να πληρωσει αυτος που καιει 500.000 στρεμματα δασους κ. Καραμανλή;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: