Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Η χώρα της υπερβολής... Η χώρα των εμμονών... Η χώρα ενός πρόσκαιρου φανατισμού και φυσικά της λήθης σε 2 μέρες...

Παρατηρώ κατά καιρούς τις αντιδράσεις σε άρθρα που κρίνουν πολιτικές συμπεριφορές και διαπιστώνω πως ένα από τα βασικότερα προβλήματα σε αυτή την χώρα είναι ότι κουβαλάμε σύνδρομα και εμμονές.

Φοβόμαστε την βασιλεία, έναν εντελώς ανύπαρκτο κίνδυνο, ενώ άλλοι λαοί, με ισχυρές δημοκρατιές (π.χ. η Αυστρία) αρμέγουν τους τουρίστες δείχνοντας τα παλάτια.
Φοβόμαστε την Δεξιά λες και το πρόβλημα δεν είναι η απόδοση της κυβέρνησης αλλά ο κίνδυνος ο Καραμανλής να φέρει το 2009 ξερονήσια, ρετσινόλαδο και ΕΣΑ.
Φοβόμαστε κουβέντες όπως "Η πολυ δημοκρατια βλαπτει" λες και θα έρθει αύριο ένας Παπαδόπουλος.
Αντιπαθούμε άκριτα κάθε εργοδοσία λες και όλοι οι επιχειρηματίες ηδονίζονται να βασανίζουν εργαζόμενους.
Φοβόμαστε (κάποιοι οικολόγοι) την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών λες και όλοι εμείς που δεν ανήκουμε στις οικολογικές οργανώσεις ηδονιζόμαστε να βλέπουμε να κόβονται δέντρα.
Και εσχάτως φοβόμαστε την νέα γρίπη.

Δανείζομαι κείμενο από μήνυμα που πήρα πρόσφατα:

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα. Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς. Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών. Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου. Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ' όλες, μια πανδημία!!! Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών. Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο. Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως. Μισό εκατομμύριο έναντι 25.

Είπαν πως το κράτος δεν είναι έτοιμο απέναντι στην νέα γρίπη. Λάθος... Αν διαβάσετε τις οδηγίες που πήραν τα σχολεία θα σας σηκωθεί η τρίχα. Περίπου με κάθε φτέρνισμα παιδιού πρέπει να πάει το παιδί στην απομόνωση και να έρθει αμέσως ασθενοφόρο. Ρε παλαβοί: Ξέρετε πόσες φορές αρρωσταίνει κάθε χρόνο ένα παιδί 6 χρονών;Η χώρα της υπερβολής... Η χώρα των εμμονών...

Η χώρα ενός πρόσκαιρου φανατισμού και φυσικά της λήθης σε 2 μέρες μέχρι να μας παραλάβει η επόμενη μας εμμονή. Με την ευγενική ... "χορηγεία" φυσικά των έγκριτων δημοσιογράφων μας

ΠΗΓΗ : symbainei.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: